Formy fosforu, hliníku a železa v půdách povodí acidifikovaných horských jezer - Vejříková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá formami fosforu, hliníku a železa v půdách povodí acidifikovaných horských jezer. Zaměřuje se na změny chemismu půd v povodích šumavských jezer mezi lety 2000 a 2010. Dále srovnává frakcionaci podle Psennera a Pucska (1988) s běžně používanými pedologickými extrakčními stanoveními.
Forms of phosphorus, aluminium, and iron in soils of catchments of acidified mountain lakes
Keywords: Fosfor; hliník; železo; frakcionace; Plešné jezero; Čertovo jezero; acidifikace; phosphorus; aluminium; iron; fractionation; Plešné lake; Čertovo lake; acidification