Zpracování studie revitalizace malé vodní nádrže - Kopřiva, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou spojenou s revitalizací malých vodních nádrží. Tyto vodní nádrže jsou významnými krajinnými prvky, které mají podstatný vliv na udržení či zvýšení druhové diverzity celého území. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části nalezne čtenář definici, členění, historii ale třeba i typické prvky malých vodních nádrží. Praktická část obsahuje konkrétní příklad návrhu revitalizace malé vodní nádrže, rybníka Cikán v k.ú. Zahrádka u Mirkovic.
Preparation of small water reservoir revitalization study
Keywords: Malá vodní nádrž; rybník; revitalizace; obnova; Small water deposit; pond; revitalization; renewal