DĚJINY SBORU BRATRSKÉ JEDNOTY BAPTISTŮ V SOKOLOVĚ OD JEHO POČÁTKŮ DO KONCE 20. STOLETÍ - Kučera, Karel (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá vývojem církve Bratrské jednoty baptistů nejenom v bývalém Československu, ale i v jednotlivých místních sborech v Chebu, Sokolově a v Kraslicích. V první části práce jsou zodpovězeny věroučná hlediska, čemu baptisté věří. Následně je zodpovězené, jakými osobnosti a hnutími Bratrská jednota baptistů byla ovlivněna. V další části práce je exkurs v konkrétním dění jednotlivých sborů baptistů. Největší část bakalářské práce je především uceleným přehledem sborových dějin sokolovského sboru BJB v rozmezí od vzniku tohoto shromáždění až po konec 20. století. Zdroje, ze kterých jsme čerpali jsou kroniky sboru BJB v Kraslicích a v Chebu, stejně tak nám posloužily výpovědi svědků, kteří byli účastni dění v těchto sborech v minulém století.
History of the Baptists in Sokolov from its beginnings to the end of 20 century
Keywords: církev; kazatel; starší sboru; stanice; služba; evangelizace; kázání; Bratrská jednota baptistů; protestanté; Ježíš Kristus; Bůh; láska; Keywords: church; preacher; an older church; station; service; evangelism; preaching; Baptist Union; Protestants; Jesus Christ; God; love