Motivace mladých lidí k navštěvování Salesiánského střediska dětí a mládeže v Českých Budějovicích - Votava, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá motivací mladých lidí k navštěvování Salesiánského střediska dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, co motivuje mladé lidi ve věku 13 až 18 let, k pravidelným návštěvám Volnočasového klubu Oráč v Salesiánském středisku dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena na tři stěžejní části, které současně odpovídají jednotlivým kapitolám. První kapitola se zabývá charakteristikou zařízení střediska. Druhá kapitola se věnuje podrobně Volnočasovému klubu Oráč a vymezení profilu jeho klientů. Dále teoreticky popisuje vývojové potřeby klientů v souvislosti s možnými motivy, které vedou k pravidelným návštěvám klubu. Obsahem poslední kapitoly je vlastní kvantitativní výzkum, v rámci kterého byly použity dotazníky. Záměr výzkumu koresponduje s již výše uvedeným cílem.
Motivation of Young People to Visit the Salesian Youth Center - for Children and Adolescents in České Budějovice
Keywords: Motivace; motiv; potřeby; mladí lidé; volný čas; Salesiáni; Salesiánské středisko dětí a mládeže; Volnočasový klub Oráč; preventivní systém; kvantitativní výzkum; dotazník.; Motivation; motive; needs; Salesians; leisure; youth; Salesian Youth Center; Leisure Club Oráč; preventive system; quantitative research; questionnaire.