Komparace životního pojištění u vybraných peněžních ústavů na českém trhu - Hrbová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Správné životní pojištění zaručuje nejen pojistnou ochranu, ale i úsporu peněz. V důsledku nesčetného množství produktů životního pojištění na tuzemském trhu mohou mít zájemci potíže s orientací a informacemi. Bakalářská práce mapuje situaci životního pojištění na českém trhu. Cílem bakalářské práce je provést komparaci nabídek životního pojištění vybraných finančních institucí na tuzemském trhu a určit, který produkt je pro daného klienta vhodný. V praktické části jsou použity následující metody: řízený rozhovor, metoda bodovací, metoda pořadí, metoda váženého součtu (metoda WSA). Závěr práce obsahuje pořadí produktů životního pojištění pro jednotlivé klienty.
Life Insurance Comparison of Financial Institutions on the Czech Market
Keywords: pojištění; životní pojištění; pojistné plnění; vícekriteriální hodnocení variant; optimální varianta; insurance; life insurance; insured risks; Insurance benefits; multiple-criteria decision making; optimal variant