Hledání možností v rozvíjení pohybových činností u dětí v MŠ - Jílková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Název a hlavní téma mé bakalářské práce je Hledání možností v rozvoji pohybových činností u dětí v mateřské škole. Práce je dělena na teoretickou a praktickou část. Cílem bakalářské práce je motivovat děti k pohybovým činnostem pomocí cvičebního programu a k tomu ukázat prospěšné zdravotní cviky, které jim pomohou se správným držením těla. Teoretická část je zásadně věnována základním pedagogicko-psychologickým pojmům předškolního věku. Věnuje se fyziologickému vývoji, rozvoji pohybových činností u dětí v mateřské škole, správnému a vadnému držení těla, významu cvičení s náčiním u dětí a stavbě cvičební jednotky. Praktická část zahrnuje cvičební program pro děti, metodu zúčastněného pozorování, která je zaznamenána formou sebereflexe a rozborové činnosti. Závěrem byl zjištěn zájem o pohybové činnosti u dětí a jejich vztah k pohybu pomocí pozorování.
Searching for options in the development of mental activities of kindergarden children
Hledání možností v rozvoji pohybových činností u dětí v MŠ
Keywords: pohybová činnost; předškolní věk; cvičení s náčiním; pohyb a dítě; tělesná výchova; movement activity; preschool age; exercises with tools; movement and child; physical education