Mezipředmětové vztahy na úrovni plánovaného kurikula ve vzdělávacích oblastech Matematika a její aplikace a Člověk a svět práce. - Bartoň, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé diplomové práce je vytvořit soubor úloh pro výuku na základní škole. Diplomová práce je zaměřena především na realizaci úloh z praxe. V teoretické části se zabývám souhrnem mezipředmětových vztahů mezi popisovanými obory v této práci, počítačovou podporou, výběrem 3D CAD programů na základní škole s ohledem na cenovou dostupnost a pravidly technického kreslení. Praktická část se věnuje pracovním listům. Umožňuje konstrukci výrobku pomocí výpočtu slovní úlohy. Výpočet usnadní představu o daném výrobku a umožní vytvoření modelu v CAD programu a konečnou výrobu. Práce je ověřena žáky devátého ročníku základní školy. Podstatnou část práce tvoří přílohy pracovních listů, které jsou připraveny na výuku. Za přínosné považuji inovativní přístup při řešení úloh pro žáky druhého stupně základní školy.
Interdisciplinary relationships at the level of the planned curriculum in the educational areas of Mathematics and its Applications and Man and the World of Work.
-
Keywords: Mezipředmětové vztahy; počítačová podpora; technické kreslení; pracovní listy; CAD; DesignSparkMechanical; SolidWorks; úloha; Inter-subject relations; computer support; technical drawing; working sheets; CAD; DesignSparkMechanical; SolidWorks; tasks