Jazyk a styl komunikace na sociálních sítích - Varadová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Podstatou diplomové práce s názvem "Jazyk a styl komunikace na sociálních sítích" je poukázat na pronikání jazykových prvků typických pro jazyk prvotně mluvený do textů psaných. Práce je založena na analýze jazykového materiálu, získaného z chatových konverzací pocházejících ze sociální sítě Facebook.com. Tato analýza si klade za cíl vyhledat doklady jazykových rysů charakteristických pro běžně mluvený jazyk.
Language and Style Communication on social Networks
Keywords: elektronická komunikace; prostěsdělovací funkční styl; psaný text; běžně mluvená čeština; electronic communication; written text; common way of speaking