Zhodnocení výskytu přívalových dešťů ve vybrané lokalitě - Kulíšek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je popis vzniku oblačnosti a srážek, především se zaměřením na intenzivní srážky vypadávající z konvekční oblačnosti. Zhodnocen byl výskyt přívalových dešťů společně se synoptickou situací v lokalitách Jenín a Vlkov. Data byla použita z meteorologické stanice Jenín a srážkoměru umístěném ve Vlkově.
Evaluate the occurrence of torrential rains in the selected location
Keywords: oblačnost; srážky; meteorologie; cloudiness; precipitation; meteorology