Od stabilního katastru ke dronům a zpět - Mikulová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání vývoje vybrané krajiny v čase od Stabilního katastru po současnost. Možnost využití moderní techniky pro identifikaci mokřadů a mapování meliorací. Jako zájmové území byly vybrány dvě lokality v katastrálním území obce Dříteň v Jihočeském kraji. V praktické části došlo ke shromáždění dostupných mapových podkladů a k jejich vyhodnocení. V závěru práce došlo k porovnání mapových podkladů s údaji získanými dálkovým průzkumem Země.
From the stable cadastre to drones and back
Keywords: Stabilní katastr; drony; mokřady; krajina; mapování; DPZ; Stable Cadastre; drones; wetlands; landscape; mapping; remote sensing