Ověření funkce bezkontaktního snímače hladiny paliva v palivové nádrži - Haikl, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce obsahuje měřící principy pro měření hladiny kapalin v nádržích se zaměřením na paliva. Jsou zde popsány nejčastěji používané druhy snímačů hladin kapalin se zaměřením na paliva. Práce obsahuje návrh vybraného technického řešení snímače hladiny paliva a jeho technickou realizaci včetně jeho technické realizace a ověření jeho funkce a kalibrace.
Testing and calibration of fuel level gauge
Keywords: principy snímání hladiny a využití fyzikálních jevů; druhy snímačů polohy hladiny kapalin a jejich princip; porovnání systémů a jejich vhodnost při použití měření paliva; nejvíce používané snímače pro měření hladiny paliva; použití snímače s Hallovou sondou; druhy snímačů s Hallovou sondou; snímače s Hallovou sondou od firmy Melexis; ověření funkčnosti a kalibrace senzoru u ukazatele množství paliva v nádrži pro nádržový modul; optimalizovaný návrh konstrukce bezkontaktního snímače u ukazatele množství paliva v nádrži pro nádržový modul; funkční zkoušky měření hladiny; výsledky funkčních zkoušek; vyhodnocení vhodnosti použití snímače s Hallovou sondou pro měření hladiny paliva v automobilové nádrži; principles of level detection and recovery of physical phenomena; types of position sensors in liquids and their principles; comparison of systems and their suitability for measuring fuel use; the most common sensors for measuring fuel level sensors use a hall effect sensor; second sensor with Hall probe sensor with Hall probe from the company Melexis; verify functionality and calibration of the sensor in the indicator fuel tank for tank module; optimized the design of contactless sensors for indicator fuel tank for tank module; functional tests measuring levels; the results of functional tests evaluate the suitability of the sensor with Hall probe to measure the fuel level in the tank car