Majetek obce - Hovorková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce byla analýza majetku vybraného samosprávního územního celku v kraji Vysočina. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá především problematikou vymezení samosprávné jednotky a jejích orgánů, charakteristikou majetku obce a finančním hospodařením obce. V praktické části byla provedena analýza majetku s využitím techniky vertikální a horizontální analýzy rozvahy a také byl sledován vývoj příjmů a výdajů obce.
Property of the municipality
Keywords: majetek; obec; rozpočet; analýza majetku; hospodaření obce; the property; the community; the budget; the property analysis; the community management