Stanovení účinnosti slunečních kolektorů zakrytých makrolonovými deskami. - Matějka, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá alternativním zakrytím kapalinového slunečního kolektoru. Popisuje konstrukce samotného slunečního kolektoru a vliv různých parametrů, které přímo ovlivňují jeho účinnost. Dále rozebírá technicko - ekonomické možnosti běžného typu zasklení a porovnává je s možnostmi zakrýt kolektor makrolonovými deskami. Cílem je provést teoretické zhodnocení a zjistit, zda by uváděný typ zakrytí, vzhledem k jeho vlastnostem, mohl být využit. Závěrem je uvedeno vyhodnocení zjištěných hodnot a možnosti použití v praxi.
Determination of the efficiency of solar collectors covered makrolon plates.
Keywords: Sluneční kolektor; makrolon; účinnost; zakrytí; Solar collector; makrolon; effectiveness; covers