Regionální politika Evropské unie - Jihočeský kraj a jeho spolupráce se zahraničními partnery - Bachová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2006)
Předním tématem práce je celkový pohled na regionální politiku EU, který se zaměřuje na podstatu existence a fungování regionů. Nemalá pozornost je věnována regionálnímu rozvoji a způsobům jeho financování prostřednictvím strukturálních fondů EU a operačních programů.Druhá část práce je orientována na Jihočeský kraj, současnou regionální politiku Jihočeského kraje, jeho členství ve dvou euroregionech, nejvýznamnější zahraniční partnery a naznačuje oblasti současné i možné budoucí spolupráce. Text je založen především na analýze oficiálních dokumentů zahraniční spolupráce, dokumentů přímého jednání regionálních zastupitelů a výzkumu zaměřeného na konkrétní přeshraniční spolupráci obcí a měst Jihočeského kraje s jejich zahraničními partnery.
Regional policy of the European Union - Region of South Bohemia and its cooperation with foreign partners
Keywords: regionální politiku EU; the regional policy of the European Union