Podnikatelský záměr malého podniku s ohledem na vyvíjející se trendy ve službách automobilového průmyslu - Hofmanová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Název tématu mé bakalářské práce je Podnikatelský záměr malého podniku s ohledem na vyvíjející se trendy ve službách automobilového průmyslu. Hlavními úkoly bakalářské práce je analyzovat podmínky pro založení malého podniku služeb automobilového průmyslu v okrese České Budějovice a zpracovat podnikatelský záměr. Pro zjištění, jaké služby automobilového průmyslu zákazníci v tomto okrese postrádají, byla použita metoda dotazníkového šetření. Výsledky tohoto dotazníkového šetření ukázaly, že zákazníci postrádají firmu poskytující tyto služby: úpravy na zakázku, zvyšování výkonu a opravy drahých dílů. Dotazníkové šetření ukázalo, že mnoho lidí by si nechalo do svého vozidla nainstalovat funkce, které pomáhají při řízení a mohou dokonce i zachránit životy. Tato skutečnost dokazuje, že lidé mají zájem o nové trendy.
The business plan of a small company with respect to trends developing in the services sector of the automotive industry
Keywords: podnikatelský záměr; malý podnik; podnikání; objevení mezery na trhu; začínající podnikatel; založení nového podniku; zakladatelský rozpočet; rozpočet potřeby startovního kapitálu; business plan; small company; enterprising; niche finding in the market; starting entrepreneur; establishment of a new company; business start-up budget; necessary start-up budget