Konflikty mezi bratry v knize Genesis - Hamříková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá biblickými texty ze Starého zákona z knihy Genesis o sourozenecké rivalitě, porovnává je s výkladem Jonathana Sackse, Miroslava Volfa, Josefa Hřebíka a Prokopa Remeše a Aleny Halamové. Práce je doplňená překladem z hebrejského jazyka a komentářem. Práce obsahuje přílohu s odkazem na textově-kritické a překladatelské aspekty.
Conflicts between brothers in the book of Genesis
Keywords: Starý zákon; Genesis; rodina; Hospodin; teologická témata; exegeze; Jonathan Sacks; Abraham; Izák; Jákob; Josef; zlo; násilí; svoboda; náboženství; kultura; požehnání.; Old Testament; Genesis; family; God; theological topics; exegesis; Jonathan Sacks; Abraham; Isaac; Jacob; Joseph; evil; violence; freedom; religion; culture; blessing.