Vzdělávací počítačová hra, její tvorba a využití při procvičování značek chemických prvků - Novák, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou a využitím vzdělávací počítačové hry (kvízové hry) při výuce anorganické chemie, konkrétně při procvičování značek chemických prvků, především u žáků druhého stupně základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií. Didaktická hra si klade za cíl motivovat a aktivizovat žáky, stejně jako rozvíjet mezipředmětové vztahy. Žáci se atraktivní kvízovou formou seznamují nejen s přírodovědnými poznatky, ale i s poznatky praktickými a všeobecnými.
Educational computer game, its creation and use in practicing chemical element symbols
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; kvízová hra; anorganická chemie; chemické prvky; Wintermute engine; motivace ve výuce; Educational game; computer game; quiz game; inorganic chemistry; chemical elements; Wintermute engine; study motivation