Současné psací písmo v písankách 1. ročníku ZŠ - Červenková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá současnými metodami psaní psacího písma v 1. ročnících základních škol. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou, doplněnou řadou tabulek a grafů. Teoretická část práce se zaměřuje na historické a současné metody psaní (klasická metoda, alternativní metoda, písmo Comenia Script, nevázané písmo nakladatelství Fraus, tiskací písmo nakladatelství Nová škola, s.r.o. a nevázané písmo Alter Script nakladatelství Alter) a na současné pojetí písanek. Výzkumná část práce analyzuje rozhovory oslovených učitelů a zkoumá jejich názory na současné písanky pro 1. ročník základní školy a na alternativní způsoby psaní. Diplomová práce je doplněna přílohovým materiálem.
The contemporary writing in copybooks of the first year of primary school
Keywords: metody psaní; 1. stupeň ZŠ; písanky; current methods of cursive writing; primary school; writing exercise books