Implementace systému chytré domácnosti s využitím jednodeskového počítače Arduino - Černohorský, Kryštof (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této práce je vytvořit chytrou domácnost pomocí jednodeskového počítače Arduino. Práce spočívá ve vytvoření webové aplikace pro vzdálený přístup pomocí internetu věcí (IoT), implementaci do vytvořeného modelu bytu a ukázce provozu v praxi. Přináší přehled historie a popis počítačů Arduino, které jsou mozkem každé chytré domácnosti, a srovnání se současnými komerčními modely chytré domácnosti. Dále se zabývá vývojem programu pro ovládání chytré domácnosti, webové aplikace pro dálkové ovládání přes IoT a vytvořením modelu chytré domácnosti pomocí Arduina a jeho shieldů. To vše má ukázat výhody a nevýhody vlastnoručně vyrobeného chytrého domu, jeho cenovou dostupnost a implementaci do reálných domácností.
Implementation of a smart home system using single-board computer Arduino
Keywords: autonomní domácnost; chytrá domácnost; Arduino; jednodeskový počítač; webová aplikace; IoT; shieldy; autonomous home; smart home; Arduino; single-board computer; web application; IoT; shields