Proudění tekutiny v okolí překážky kruhového průřezu - Belov, Sofya (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou proudění tekutiny v okolí tělesa kruhového průřezu včetně jevu nazývaného Kármán vortex street. K numerickým simulacím proudění tekutiny za různých hodnot Reynoldsova čísla a rozšíření problému na prostředí s magnetickým polem je použit numerický kód Lare2d.
Fluid flow around an obstacle of a circular cross-section
Keywords: Proudění; Kármán vortex street; magnetohydrodynamika; numerické simulace; Lare2d; Flow; Kármán vortex street; magnetohydrodynamics; numerical simulations; Lare2d