Respondentní prostředky internacionalismů v odborných textech - Tůmová, Klára (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem bakalářské práce jsou respondentní prostředky internacionalismů v odborných textech. Na základě odborné literatury je v teoretické části popsán výraz internacionalismus a je zařazen do kontextu, teoretická část se také věnuje charakterizaci odborných textů. V praktické části jsou pomocí korpusu InterCorp vyhledány respondentní prostředky internacionalismů a následně je provedena jejich analýza.
Respondents of internationalisms in professional texts
Keywords: internacionalismus; odborný text; překlad; španělština; čeština; InterCorp; internationalism; professional text; translation; Spanish; Czech; InterCorp