Porovnání možností střednědobých investic - Hašpl, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce vyšetřuje možnosti střednědobých investic, které občané využívají k zhodnocení volných finančních prostředků. Práce se zaměřuje hlavně na podílové fondy, stavební spoření a spořicí účty. Cílem je porovnat nabídky společností, produktů a rozhodnout, který způsob investování nebo spoření je nejvýhodnější podle vybraných kritérií. Teoretická část obsahuje popis fungování finančního trhu a jednotlivých metod vícekriteriálního hodnocení variant. Praktická část zahrnuje stanovení pořadí produktů na základě vícekriteriálního hodnocení variant. Závěr práce ukazuje výhody a nevýhody jednotlivých střednědobých investic a také obsahuje doporučení k výběru produktu pro modelového klienta.
The Comparison of Possibilities of the Medium-Term Investments
Keywords: Investice; spoření; finanční trh; vícekriteriální hodnocení variant; váhy kritérií; metody stanovení pořadí; Investments; saving; financial market; multiple criteria decision making; criteria weights; ranking methods