Využitelnost geocachingu ve výuce zeměpisu na 2. stupni ZŠ (s praktickou ukázkou při výuce místního regionu Dačicko) - Dvořák, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá tématem využitelnosti hry geocaching ve výuce zeměpisu na 2. stupni základní školy (ZŠ). Hlavním cílem je vytvoření návrhů, jakými lze hru geocaching zapojit do výuky zeměpisu na ZŠ, s praktickými ukázkami při výuce místního regionu Dačicko. Nedílnou součástí práce je analýza pojednávající o stavu keší v ORP Dačice a jejich využitelnosti v rámci navrhovaných výukových aktivit. Teoretická část práce je zaměřena na základní geografickou charakteristiku zájmového regionu a základní principy a pravidla hry geocaching. Zároveň jsou zmiňovány možnosti výuky učiva o místním regionu prostřednictvím hry geocaching. Výsledné návrhy vlastních výukových aktivit jsou zpracovány ve formě pracovních listů, které jsou plně aplikovatelné do výuky a autorem odzkoušené v praxi na ZŠ Dačice.
The usability of Geocaching in junior-high school geography classes (with a practical demonstration in a Dačicko region lesson)
Keywords: geocaching; Dačice; zeměpis; místní region; 2 stupeň ZŠ; Geocaching; Dačice; Geography; local region; junior-high school geography