Etologie sasankové krevety Ancylomenes longicarpus v Rudém moři - Karásková, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
V této diplomové práci bylo sledováno chování krevety Ancylomenes longicarpus v Rudém moři. Byla zkoumána: diurnální aktivita krevety in situ, typy a změny v intenzitě signalizace určený rybám-klientům a čisticí chování krevety
Ethology of anemone shrimp Ancylomenes longicarpus in the Red Sea
Keywords: Ancylomenes longicarpus; Periclimenes; sasankové krevety; diurnální aktivita; signalizace; čištění; Rudé moře; mořská biologie; Ancylomenes longicarpus; Periclimenes; anemone shrimps; diurnal aktivity; signalling behaviour; cleaning symbiosis; Red Sea; marine biology