Vizualizace stájových technologií - Panoch, Jiří (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá tvorbou vizualizací stájových technologií. Práce je zaměřena na vizualizace technologií umístěných v dojírnách. V první části se čtenář dočte o různých technologiích, které může najít v dojírně. Patří sem například technologie pro dojení, pro dopravu mléka, také technologie chlazení mléka a jiné. Na závěr první části je zmínka o možnostech renderování v SolidWorks. Druhá část práce se věnuje tvorbě vizualizací vybraných technologií. Byla vybrána tandemová dojírna a její technologie. V první řadě musel vzniknou 3D model této dojírny. Ten byl vytvořen v SolidWorks CAD. Tvorbě 3D modelu je věnována značná část této diplomové práce. Na závěr je popsána tvorba vizualizací tohoto modelu, které vznikaly dvěma způsoby. Výsledkem jsou soubory s vykreslenými obrázky různých pohledů na model dojírny. Samotný model je také součástí výsledků. Výsledky této práce lze použít pro potřeby vědeckých publikací a k prezentaci vědecko-výzkumných projektů.
Visualizations of stables technologies
Keywords: vizualizace; dojírna; tandemová dojírna; technologie dojírny; 3D model dojírny; renderování; visualization; milking parlor; tandem milking parlor; milking parlor technology; milking parlor 3D model; rendering