Ekonomické vyhodnocení reprodukce u populace masného plemene Aberdeen Angus - Jungwirth, Václav (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vlivu reprodukčních ukazatelů na ekonomiku chovu v závislosti na věku jalovic při 1. otelení. U souboru plemenic byly porovnávány náklady na odchov jalovic do 1. otelení, náklady na dlouhověkost, tržby a náklady za odstavená telata, náklady na mezidobí a celkové výsledky hospodaření v daných skupinách.
Economic evaluation of reproduction of Aberdeen Angus cattle
Keywords: Aberdeen Angus; reprodukce; ekonomika; věk při 1. otelení.; Aberdeen Angus; reproduction; economy; first calving age