Architektonické bariéry ve veřejnoprávních budovách pro osoby s tělesným postižením- komparace lokalit Jindřichův Hradec a Třeboň - Žižkovský, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá objasněním základní terminologie, definuje tělesné postižení a popisuje legislativu České republiky, která řeší problematiku architektonických bariér. V praktické části se věnuji mapování bariér popisnou metodou ve zvolených městech Jindřichův Hradec a Třeboň. Na základě získaných údajů, jejich komparací, lze hodnotit snahu obou lokalit odstraňovat bariéry v přístupu a pohybu ve veřejnoprávních budovách.
Architectural barrier in public places for disabled people- comparison localities Jindřichův Hradec and Třeboň
Keywords: zdraví; handicap; tělesné postižení; architektonické bariéry; legislativa; pohyb; health; handicap; disability; architectural barriers; legislation; movement