Vybrané prvky muzikoterapie při práci s osobami se specifickými potřebami - Petrová, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická, druhá praktická. Teoretická část je zaměřena na vývoj muzikoterapie, její druhy a techniky. Má poskytnout náhled o tom, co je vlastně muzikoterapie a jak se s ní dá v praxi pracovat. Poukazuje také na prolnutí muzikoterapie a osob se specifickými potřebami. Praktická část obsahuje text o osobě se specifickými potřebami, o jejím zdravotním postižení a průchod terapiemi, včetně muzikoterapie. Následně jsou v návaznosti sepsány aktivity, které mnou byly s touto osobou praktikovány.
Selected Elements of Music Therapy in the Work with people with special needs
Keywords: Hudba; muzikoterapie; osoby se specifickými potřebami; muzikoterapeutické aktivity.; Music; music therapy; people with special needs; music therapy activities.