Úloha cizího kapitálu v podniku - Zeman, Radek (Jihočeská univerzita, 2015)
Každý podnikatel potřebuje pro založení podniku finanční cizí kapitál poskytovaný věřiteli či investory. Použití úvěrů, leasingu, investicí a dalších zdrojů financování je spojeno s úroky, které jsou cenou cizího kapitálu.Cílem této práce je posoudit zdroje financování ekonomického subjektu, případně navrhnout, jak minimalizovat náklady na cizí kapitál.
The Role of Financial Capital in a Company
Keywords: cizí kapitál; finanční analýza; ukazatele zadluženosti; zdroje financování; du-pontova analýza; financial capital; financial analysis; leverage ratios; sources of funding; du pont analysis