Tvorba učebního textu z vyšší matematiky s využitím e-learningu - Nováková, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Učební text obsahující následující kapitoly z vyšší matematiky: komplexní čísla, matice, determinanty, numerické řešení rovnic, diferenciální počet funkcí více proměnných, vektorová analýza, diferenciální rovnice. Text je doplněn o ilustrační příklady se zaměřením především na využití daného matematického aparátu ve fyzice. Součástí tohoto učebního textu je i jeho elektronická podoba ''Elektronická učebnice matematiky pro fyziky''.
High mathematics teaching text creation with using of the e-learning
Keywords: matematika pro fyziky; komplexní čísla; matice; determinanty; numerické řešení rovnic; diferenciální počet funkcí více proměnných; vektorová analýza; diferenciální rovnice; mathematics for physics; complex numbers; matrices; determinants; numerical solution of equations; differential calculus of functions of several variables; vector analysis; differential equations