Řešení zpřístupnění pozemků v komplexní pozemkové úpravě - Stradová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení cestní sítě v rámci komplexní pozemkové úpravy a zaměřena především na polní cesty. V první části práce je literární přehled, popisuje pozemkovou úpravu a poté dochází k zaměření na cestní síť. Jako zájmový region pro tuto práci je vybrán katastrální území Dlouhá Stropnice v Jihočeském kraji. Ve vybraném katastrálním území je zpracována podrobná charakteristika území. Hlavním záměrem ve vybraném území byla analýza cestní sítě.
The solviation of making accessible estate (or land) in a comprehensive landscaping
Keywords: Pozemkové úpravy; cestní síť; polní cesty; plán společných zařízení; Estate layout; road net; cart tracks; plan of common facilities