Podpora profesního rozvoje sociálního pracovníka v azylovém domě - Jehlíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Podstatou této práce je charakteristika profesního rozvoje sociálního pracovníka jak v obecné rovině, tak i se zaměřením na azylové domy. V teoretické části je popisována charakteristika profesní role sociálního pracovníka - jeho osobnostní a profesní předpoklady. Dále se tato část zabývá profesním rozvojem na individuální úrovni a na úrovni organizace, vzděláváním v praxi sociální práce, možnostmi supervize a zejména možnostmi profesního rozvoje pracovníků azylových domů. Praktickou část představuje výzkumná sonda prováděná formou dotazníku v azylových domech tří krajů České republiky. Jejím účelem bylo zjištění současných možností profesního rozvoje pracovníků azylových domů.
The Support of the Social Worker Professional Development in the Asylum House
Keywords: Klíčová slova: sociální pracovník (kompetence); profesní rozvoj; kultura organizace; vzdělávání v sociální práci; supervize; azylový dům; Keywords: asylum house; organization culture; professional development; social worker (skills); supervision; training in social work.