Technické památky na Vimpersku - Květoňová, Michala (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo vytipování technických památek na Vimpersku a jejich možné zařazení do nabídky produktů cestovního ruchu. Na základě terénního šetření a po konzultaci s odborem školství, kultury a cestovního ruchu byla navržena turistická trasa po deseti vybraných technických památkách, které byly zvoleny pro účely bakalářské práce. Návštěvníci tak získají větší povědomí o technických památkách, které se tak můžou stát důvodem jejich další návštěvy destinace.
The technical monuments in Vimperk and around
Keywords: Cestovní ruch; situační analýza; terénní šetření; Vimperk; turistická trasa; Tourism; situational analysis; field investigations; Vimperk; tourist route