Ekologicky šetrné ubytování ve vybrané oblasti - Fořtová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce bylo identifikovat v Českém Krumlově šetrné přístupy v nabídce ubytování, posoudit význam environmentálních přístupů ve strategii podniků nabízejících ubytování a zjistit preference a zájem návštěvníků prostřednictvím strukturovaného dotazníku o nabídku ubytování, které je ohleduplné k životnímu prostředí. V závěru práce jsou uvedeny výsledky a navrhovaná opatření.
Environmental Friendly Accommodation in a Particular Area
Keywords: Ekologicky šetrný cestovní ruch; ohleduplný cestovní ruch; Český Krumlov; dotazníkové šetření; návštěvník; preference; nvironmental friendly tourism; responsible tourism; Cesky Krumlov; questionnaire research; visitors; prefernces