Návrh pracovních listů pro výuku 5. ročníku ZŠ - vybrané kapitoly z aritmetiky - Smejkalová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce je věnována úvodu do desetinných čísel na prvním stupni základní školy a interaktivní učebnici, kterou jsem vytvořila v programu Imagine Logo a nazvala ji Cyril. Obsahuje teorii o počítačem podporované výuce, desetinných číslech jako takových, manuál k vytvořenému a programu a výsledky experimentu, který učebnici prověřoval v praxi. Důležitou součástí této diplomové práce je samotný program, který funguje jako učebnice a cvičebnice zároveň a je zaměřen na doplnění úvodu desetinných čísel a zároveň jeho procvičení.
The proposal of Worksheets for Teaching in the fifth form of primary school - selected chapters from arithmetic
Keywords: Desetinná čísla; počítačem podporovaná výuka; učebnice; program Imagine Logo; program Cyril; Decimal numbers; theory about computer-aided teaching; textbooks; Imagine Logo programme; programme Cyril