Financování školství z komunitárních programů EU - Hrbová, Michala (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce si klade za cíl blíže popsat jeden finančních nástrojů Evropské unie na poli vzdělávání a odborné přípravy, jímž jsou komunitární programy. V první části jsou představeny možné zdroje pocházející z Evropské unie určené na financování projektů z oblasti vzdělávání a odborné přípravy. Dále obsahuje obecné informace o komunitárních programech a také popis jednotlivých komunitárních programů v oblasti vzdělávání a odborné přípravy pro programovací období 2007-2013. Druhá část této bakalářské práce se zaměřuje na proces žádání o grant a realizace vybraného konkrétního projektu. Zde je mimo jiné uvedeno i porovnání množství finančních prostředků určených Evropskou unií na vzdělávání a odbornou přípravu a též informace o zájmu českých subjektů o komunitární programy v této oblasti. Poslední část obsahuje závěr bakalářské práce spolu s výsledky a menším doporučením.
Funding of educational system from EU funds
Keywords: Komunitární programy; vzdělávání a odborná příprava; grant; celoživotní učení; Community programmes; education and training; grant; Lifelong Learning