Vyhodnocení produkčních vlastností romanovských ovcí v ekologickém chovu - Vostřáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na oplodnění, plodnost, intenzitu oplodnění, odchov, počet jalových ovcí, celkový počet ovcí v reprodukci, vyhodnocení růstové schopnosti potomstva a počet ovcí s jedináčky, dvojčaty, trojčaty a čtyrčaty. K vyhodnocení těchto vlastností byly použity údaje získané z kontroly užitkovosti a evidence z let minulých. Práce poukazuje na přednosti v chovu a nedostatky, které se v chovu objevují, a zároveň má přispět na zlepšení situace v chovu.
Evaluation of production properties of Romanov sheep in organic farming
Keywords: Romanovská ovce; produkční vlastnost; hmotnost jehňat po narození; hmotnost jehňat ve 100 dnech; oplodnění; počty narozených jehňat; Romanov sheep; production characteristics; lambs weight after birth; lambs weight per 100 days; fertilization; number of lambs born