Stanovení personality na základě zpětných odchytů u norníka rudého (Clethrionomys glareolus) - Elexhauserová, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce bylo stanovení personality norníka rudého pomocí opakovaných odchytů. Bylo definováno několik behaviorálních typů (např. "shy" a "bold") a bylo zjištěno, jaký vliv na projevy personality mají různé faktory. Dále byla stanovena míra opakovatelnosti chování a byla zjištěna závislost změn chování na počtu dní mezi odchyty. Také byla porovnávána dvě zařízení používána pro testování personality a byly popsány rozdíly, které mezi nimi jsou.
Assessment of animal personality based on recaptures in bank vole (Clethrionomys glareolus)
Keywords: personalita; norník rudý; Clethrionomys glareolus; Open field test; LABORAS; opakovatelnost; zpětné odchyty; animal personality; bank vole; Clethrionomys glareolus; Open field test; LABORAS; repeatibility; recaptures