Souvislost mezi charakteristikami trhu práce a trhu nemovitostí - Lukšíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této diplomové práce je Souvislost mezi charakteristikami trhu práce a trhu nemovitostí. Základním cílem je zjištění a posouzení úzkých vazeb mezi těmito trhy a dále vliv trhů na objem prodejů jednotlivých druhů nemovitostí. Práce je rozdělena do dvou částí, přičemž první část je literární rešerší, ve které jsou objasněny a vysvětleny vybrané základní pojmy týkající se řešené problematiky. Druhou částí práce je část praktická, ve které jsou nemovitosti jako takové rozděleny na tři základní segmenty a to na rodinné domy, byty a stavební pozemky. Každý tento segment obsahuje získané hodnoty kupních cen a počtu vkladů do Katastru nemovitostí. Dalšími získanými daty je míra nezaměstnanosti a výše mzdy. Jednotlivá data jsou rozčleněna jednak v rámci celé České republiky, ale také i v rámci jednotlivých krajů a jsou uvedena ve výsledné souhrnné tabulce, která je slovně zhodnocena.
The relationship between the characteristics of the labor market and real estate market
Keywords: rodinný dům; byt; stavební pozemek; kupní cena; mzda; nezaměstnanost; house; apartment; building land; purchase price; wage; unemployment