Hodnocení svalstva s tendencí ke zkracování během kompenzačního cvičebního programu u skupiny cvičících ve věku 20 - 30 let v centru zdravého životního stylu na PF - Pavlíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je zvýšení protažení svalstva s tendencí ke zkracování během kompenzačního cvičebního programu u skupiny cvičících ve věku 20 - 30 let v centru zdravého životního stylu na PF v roce 2017/2018. Součástí tohoto programu je vstupní a výstupní měření cvičících probandů. Tato měření zahrnují antropometrické měření, testování posturálního svalstva, držení těla a měření indexu BMI. Zaměření této práce dále úzce souvisí s držením těla, a Thomayerovo zkouškou. Na základě získaných dat proběhne ověření kompenzačního cvičebního programu.
Evaluation of muscle with a tendency to shorten during a compensatory exercise program for a group between 20 - 30 years old at the center of a healthy lifestyle at PF
Keywords: svalstvo; svalové dysbalance; cvičení; kompenzační program; muscles; muscle dysbalance; exercise; compensation program