Využití aktivizačních metod ve výuce cizích jazyků - Haltufová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Předložená diplomová práce se zabývá využitím aktivizačních metod ve výuce cizích jazyků. Cílem práce je zjistit, jaké výukové a aktivizační metody učitelé ve výuce cizích jazyků využívají nejčastěji a jaké jsou výhody a nevýhody aktivizačních metod. Teoretická část práce pojednává o aktivitě a tvořivosti ve vyučování a o výukových metodách. Výzkumná část práce vychází z dotazníkového šetření, kterého se zúčastnili učitelé cizích jazyků. Výsledky průzkumu přispívají ke zjištění, jakými vyučovacími metodami jsou v současné době vyučovány cizí jazyky na základních a středních školách.
Use of activation methods in foreign language education
Keywords: aktivita; vyučovací metoda; aktivizační metody; klasické metody; komplexní metody; activity; teaching method; activating methods; classic methods; complex methods