Motivace ke škole u předškolních dětí - Kejvalová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá motivací ke škole u předškolních dětí. Teoretická část začíná popisem předškolního věku dítěte. Dále se zaměřuje na změny související s nástupem do školy, na školní zralost a připravenost. Je zde také zahrnuto pojetí vzdělávání v mateřské škole a na prvním stupni základní a školy. V praktické části popisuji průběh a výsledky výzkumu, který měl za cíl zjistit, na co se děti do školy těší, co očekávají a čeho se obávají. Ve výzkumu jsou využity dvě výzkumné metody ? polostrukturovaný rozhovor a analýza kresby.
Motivation to school by preschoolo children
Keywords: Předškolní věk dítěte; dětské výtvarné projevy; školní zralost; odklad školní docházky; mateřská škola; základní škola; adaptace; Pre-school age of child; children´s art expressions; school readiness; postponement of school attendance; nursery school; primary school; adaptation