Vývoj struktury uživatelů služeb pro lidi bez domova ve středisku Duhové Atrium v Kutné Hoře v letech 2011-2017 - Jelínek, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je zaměřena na vývoj služeb pro lidi bez domova ve středisku Duhové Atrium. Zmiňuje informace o příčinách a formách bezdomovectví a zabývá se specifiky u skupin osob bez domova podle věkových kategorií. Práce také obsahuje dostupná data o počtech lidí bez domova v Česku. Cílem práce je analyzovat vývoj věkové struktury a vývoj poměru počtu těchto osob bez domova v tomto zařízení z hlediska pohlaví. Dále popsat, jak se na základě tohoto vývoje měnila nabídka služeb pro tuto cílovou skupinu. V další části práce jsou uvedeny i jiné organizace, které se lidmi bez domova v Česku zabývají. Metodologií práce byla obsahová analýza textu.
Development of the structure of users of social services for homeless people in Duhové Atrium centre in Kutná Hora between 2011-2017
Keywords: bezdomovectví; lidé bez domova; sociální služby; struktura služeb; nízkoprahové denní centrum; homelessness; homeless people; social services; structure of social services; low-threshold daytime center