Zjištění vlivu fitness aerobiku na svalovou sílu, flexibilitu a tělesné složení - Popková, Světlana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je pomocí standardizovaných testů zjistit úroveň pohybových schopností dívek navštěvující výběrový aerobik na Katedře tělesné výchovy a sportu. Testování se skládá ze třech testů svalové síly, z jednoho testu flexibility, jednoho vytrvalostního testu a pomocí výpočtu BMI zjistíme složení těla. Počáteční testování probíhalo v listopadu 3.11. a závěrečné testování bylo změřeno po šesti týdnech v prosinci 15.12. Po zpracování všech naměřených výsledků následuje vzájemné porovnávání a vyhodnocení počátečního a závěrečného testování pomocí aritmetického průměru a směrodatné odchylky. Výsledky byly zpracovány do přehledných grafů. Tato práce by měla posloužit k zjištění vlivu fitness aerobiku (nesoutěžní formy) na naše pohybové schopnosti.
Determining the influence of fitness aerobics lessons on muscle strength, flexibility and body constitution\\
Keywords: Aerobik; testování; pohybové schopnosti; svalová síla; flexibilita; vytrvalost; aerobic; testing; motion abilities; muscle strength; flexibility; endurance