VÝUKA MÍSTNÍHO REGIONU NA 2.STUPNI ZŠ NA PŘÍKLADU REGIONU ŽDÁRU NAD SÁZAVOU - Kraftová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou výuky místního regionu na 2. stupni základní školy. Hlavním cílem je tvorba návrhu koncepce učiva k výuce místního regionu SO ORP Žďár nad Sázavou. Diplomová práce se skládá ze tří částí. Část teoretická se zabývá geografickou charakteristikou řešeného území, postavením učiva v kontextu RVP ZV a moderními metodami ve výuce zeměpisu na 2. stupni ZŠ. V části výzkumné jsou rozpracovány a vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření, prováděného na vybraných základních školách. Praktická část zahrnuje výukové materiály v podobě dvou multimediálních učebnicích, pracovních listů pro žáky a metodické příručky pro učitele.
Teaching the Local Region on the Second Grade of Primary Schools on the Example of Žďár nad Sázavou region.
Keywords: místní region; multimédia; regionální geografie; Žďár nad Sázavou; Local Region; multimedia; regional geography; Žďár nad Sázavou