Sledování a vyhodnocení rozhodujících provozně ekonomických parametrů vybrané skupiny traktorů s vysokým výkonem motoru - Prokop, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Smyslem této závěrečné bakalářské práce je sledování a vyhodnocení rozhodujících provozně ekonomických ukazatelů u statisticky významné skupiny traktorů vyšší výkonové třídy a to o výkonu převyšujícím 90 kW výkonu motoru. Tyto traktory jsou pro zemědělské podniky jedny z nejdůležitějších. Troufám si říct, že jsou nejvíce využívány pro širokou škálu všech potřebných prací v zemědělském podniku. Ať už se jedná o dopravu zemědělských komodit či nejtěžší polní práce jako je orba. Traktory s těmito výkony jsou velmi složité stroje, u kterých lze očekávat poruchovost, která se ovšem nemusí projevit u všech strojů stejným způsobem a vývojem. Budoucí vývoj nákladů lze jen stěží předpovědět. Z provozně ekonomických ukazatelů byly do této práce vybrány náklady na opravy a údržbu jednotlivých traktorů, které jsem získal z faktur, účetních výkazů a výsledků hospodaření jednotlivých zemědělských podniků. Náklady byly sledovány vzhledem k době provozu těchto traktorů, a to po dobu pěti let od uvedení do provozu.
Monitoring and evaluation of critical operational and economic parameters of a selected group of tractors with high engine performace
Keywords: John Deere; traktor; náklady; opravy; John Deere; tractor; costs; repairs