SIEMENS LOGO! RCE - možnost využití ve výuce informatických předmětů - Elementární funkce - Loucký, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je objasnění problematiky PLC automatu Siemens LOGO! RCE, v praktické části se zaměřením na práci s čidly a domácím užitím tohoto automatu. V teoretické na elementární funkce v ovládání přístroje a tvorbu výukových materiálů. Siemens LOGO! RCE představuje univerzální logický modul. Využívá se v každodenním životě, může se využít jak v domácnostech (otvírání dveří, rolety atp..) tak v komerčním světě (ovládání pásů, časování posunu atp..). V již zmíněné praktické části se budu konkrétněji zabývat ohřevem vody pomocí LOGO! a solárních panelů. Program bude zajišťovat správné vyhledání pracovního bodu pomocí optočlenů a správného impedančního přizpůsobení v daném automatu. V teoretické části se bude nacházet popis grafického návrhového rozhraní, popis jednoduchých logických členů (OR, AND, NOR, NAND, XOR, NOT), klopných obvodů, Booleovy logiky a Booleovy algebry. Práce bude hledat způsoby, jak příslušným naprogramováním docílit funkce vyšších řad. Dále budou vytvářeny e-learningové materiály a pracovní listy.
SIEMENS LOGO! RCE - posibility to use in informatics learning - Elementary functions
Keywords: Automatizace; LOGO!; Siemens; číslicová technika; logické operátory; měření a regulace; Simatic S7-1200; Automatization; LOGO!; Siemens; digital techniques; logical operators; measurement and regulation; Simatic S7-1200