Návrh a ověření atletického tréninku dětí ve věku 9 - 11 let - Koňarik, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce se zabývá návrhem a ověřením atletického tréninku dětí ve věku 9 ? 11 let. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V praktické části se zabýváme charakteristikou atletických přípravek, popisem věkových zvláštností pro toto věkové období a rozvojem pohybových schopností. Na závěr popisujeme stavbu tréninkové jednotky. Součástí teoretické části je experimentální a kontrolní tréninkový plán mezocyklu. V práci byl použit pedagogický experiment, jehož výsledky byly zjišťovány vybranými motorickými testy a porovnány statistickými ukazateli. Porovnání souborů nám potvrdí nebo naopak vyvrátí předem určené hypotézy. Došlo k zlepšení ve všech motorických testech, ale u tří byl prokázán statisticky významný rozdíl. Potvrdily se tři hypotézy ze čtyř. Testování probíhalo v období duben ? červen 2011.
Design and verification of the athletic training of children aged 9-11 years
Keywords: atletika; dětská přípravka; rozvoj pohybových schopností; tréninková jednotka; motorické testy.; athletics; children's preparation; the development of motor skills; training unit.