Komparace financování vybraných sociálně zdravotních zařízení z evropských a národních zdrojů - Janoušková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem bakalářské práce je porovnat a zhodnotit čerpání finančních prostředků z evropských i národních zdrojů vybraných sociálně zdravotních zařízení. V teoretické části je popsána Regionální politika Evropské unie, její cíle, principy a nástroje. V návaznosti na tuto politiku vysvětluji i Strukturální politiku a fondy. Poslední část je zaměřena na vysvětlení systému sociálních služeb v České republice a zdroje jeho financování. Praktická část je zaměřena na historii, charakteristiky, nabízené služby a financování Domova pro seniory ve Kdyni a v Domažlicích. Výsledkem bakalářské práce je zhodnocení a zjištění případných rozdílů v současném financování dvou sociálně zdravotních zařízení, dále pak zjištění, zda sociální zařízení využívají všech možností čerpání financí z Evropských či z národních zdrojů, které jsou dostupné.
Comparison of funding selected social and health facilities from European and national sources
Keywords: regionální politika; strukturální politika; sociálně zdravotní zařízení; rozpočet EU; rozpočet sociálně zdravotních zařízení; regional policy; structural policy; social-health care centres; budget of the EU; budget of social-health care centres