Tvorba výukových materiálů pro výuku Linuxu - Dušek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce popisuje výběr vhodné distribuce pro výuku Linuxu a vypracování pracovních listů pro výuku Linuxu na střední škole. Obsahuje upravený výukový plán na jedno pololetí pro výuku informatiky na střední škole v operačním systému Linux. Také jsou zde popsány zkušenosti s použitím těchto pracovních listů ve výuce.
A creation of the education materials for the education aided by Linux